27 Mart 2013 Çarşamba

MARIO BADESCU ENZYME CLEANSING GEL

              Mario Badescu, Amerika'lı dünyaca ünlü kişisel cilt bakımı ürünleri markası. Romanya'lı kimyager  ve kozmetoljist doktor Mario Badescu 1967 yılında uzun süren laboratuvar çalışmalarını sonunda ilk cilt bakım ürünlerini aynı zamanda açtığı cilt bakım salonları ile piyasaya çıkarttı. Ürünlerin kimyasal içermeyen, botanik özlere dayalı ve özellikle hayvanlar üzerinde test yapmayan içeriği nedeniyle  çok seveni olduğu gibi Dr. Mario 'nun 'ambalaja para vermenin  hiçbir anlamı yok önemli olan içerik' sloganı nedeniyle de hiç sevmeyen bir grubu var.
               Enzyme Cleansing Gel ise bir yüz temizleyici. Geçtiğimiz yıllarda marka bu temizleyiciyi en çok satan  ürünlerinden biri olarak açıkladı ve Hollywood yıldızlarından kadın - erkek birçok ünlünün özellikle   Jennifer Lopez, Eva Longoria, Naomi Watts, Natalie Portman' ın da  kullandığını reklamlarında  belirterek satışlarını pekiştirdi.



   
               Bu jel, yüz temizleme jellerinden  tüm cilt tipleri için uygun olanı, kıvamı sanki bir şampuanı andırıyor. Yapısı diğer yüz temizleme jelleri gibi çok yoğun değil hatta oldukça hafif yapılı diyebilirim. Renginin,   içeriğindeki Aloe Vera özlerinden dolayı yeşil olduğunu düşünüyorum hatta kokusundada ben bir Aloe Vera kokusu aldım. Sanırım bu özelliğinden dolayı da oldukça yatıştırıcı bir ürün kesinlikle cildi tahriş etmiyor. Benim aşırı hassas ve gül hastalığı olan cildimde bile hiçbir tepki oluşmadı. Yine içindeki AHA ( Alfa Hidroksi Asit ) özleri sayesinde cildi temizledikten sonra hafif bir ferahlık veriyor.
     

                

                 Temizleme konusundaki başarısı ise tamamen  beklentinize kalmış. Yani ağır fondötenli, pudralı bir makyajı temizleme konusunda çok başarılı değilken, BB krem veya hafif renkli nemlendirici sürülmüş cildinizdeki makyajınızı çok güzel temizliyor. Ağır makyajı temizlemeden önce başka bir ( Cleansing oil veya micel solüsyonlar ) temizleyici kullanıp üzerine bunu uygulayabilirsiniz tabii tercih tamamen sizin. Yüzünüzü yıkarken köpürmediği için ilk anda endişeleniyor insan ancak sonrasında akan hafif renkli suyu görüyorsunuz. Kapağındaki küçük mekanizmayı kaldırıp rahatça kullanabiliyorsunuz ortalama bir nohut büyüklüğündeki miktar yetiyor. Sonrasında ılık su ile temizlemeniz yeterli. Ben hergün ten  makyajı  yapmadığım için  normal zamanlarda  micel solüsyon veya termal su kullanıyorum, bu jeli ise hafta  sonlarında peeling öncesi vs.haftalık kür gibi derin temizleyici niyetine kullanıyorum. ( Her gün sabah akşam jel kullandığımda cildim tahriş oluyor ve gül hastalığımı tetikliyor ). Ürün 236 ml. ve hergün kullanımla bile uzun bir süre yetecektir.

                                                     Resimleri büyütmek için tıklayınız.




                                         ( Bu fotoğrafı bir çok kez çekmeme rağmen bulanık çıktı ).




            Ürünün içerik listesi fena değil ancak metil paraben mevcut. Metilbaraben kozmetik ürünleri içinde genellikle  antimikrobiyal koruyucu  olarak kullanılıyor. Çok düzgün olmayan ambalajları ile ilk önce burun bükebileciğiniz bu ürünün kullanım süresi 6 ay. Benim ürünü nasıl elde ettiğime gelirsek uzun yıllar önce yurtdışında da kullanmış olduğum ancak çok uzun bir süredir bulamıyorken 1-1,5 yıl kadar önce Diler Tıbbi Müstahzarları adlı şirketin markanın temsilcisi olduğunu öğrendim. Sonraki zamanlarda ise kendi satış siteleri devreye girdi, yakın zamalarda ise online alışveriş sitelerinde birkaç kez kampanyalı satışlar yaptılar. Online alışveriş sitelerindeki fiyatlar  markanın kendi sitesinde fiyatlara göre   bir hayli uygun olabiliyor, denk geldiğinizde bir göz atabilirsiniz. Markanın Türkiye sitesine ulaşmak ve ürünleri ayrıntılı incelemek için   http://mbadescu.com/DesktopDefault.aspx?tabid=491  adresini tıklarken sitenin Medikal Estetik Cerrah Ali Kerim Diler' e ait olduğunu belirteyim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder