1 Kasım 2013 Cuma

AVON ULTRA COLOR LIP CRAYON

              Clinique Chubby Stick ile başlayan kalem ruj fırtınası neredeyse tüm renkli kozmetik markalarının kalem ruj çıkarmasıyla devam etti. Bazıları çok beğenilirken bazıları sınıfta kaldı. Bu akımdan etkilenip kalem ruj çıkaran markalar kervanına Avon da katılmış.




              Koleksiyonda toplam 5 renk var, ileride başka renkler eklenir mi bilmem ama benim seçtiklerim fotoğraftaki sırasıyla yukarıdan aşağıya; reddy for me, carefree coral ve mauve model. Bunların dışında 2 renk daha bulunuyor ama benim çok kullanamayacağım renkler olduklarından tercih etmedim.




              Yapı olarak kalem ruj oldukları için markanın diğer rujları kadar yumuşak değiller. Bununla birlikte satenimsi bir sürüşleri yok. Formül olarak katalogda kremsi olarak geçmesine rağmen sürdükten sonra çok kremsi olmadıklarını gözlemliyorsunuz. Renk olarak çok canlı ve parlaklar öyle ki seçtiğim renklerden biri neredeyse neon tonlarda ve ben bu tonu kullanamayabilirim. Ancak sevecekler mutlaka vardır.
               Benim aldığım üç renkte yine  katalogda belirtilmemesine rağmen simli yapıya sahipler hatta simleri ruj dudaktan silindikten sonra bile kalıyor ancak kötü bir görüntü algılanmasın aksine hoş bir ışıltı dengesi oluşturulmuş. Kalıcılıkları neredeyse mükemmel, yiyip - içme sonrası bile neredeyse bir eksilme oluşturmuyor, bu güzel özelliklerinin yanısıra nemlendirme özelliği bakımında bana göre zayıf hatta dudakları kurutmaya meyilli, extra dudak kuruluğu yaşayanlar pek memnun kalamayabilir. Dudaklarınızda kuruma problemi varsa renklerden carefree coral pütürleri belli ediyor, öncesinde bir peeling veya lip balm uygulama ile problem çözülebilir.




                           Renkler yukarıdan aşağıya reddy for me, carefree coral, mauve model


                                                                       Reddy for me


                                                                       Carefree coral


                                                                         Mauve model


              Ambalajları siyah akrilik, alttan çevir aç mekanizmaya sahip. Yanlış hatırlamıyorsam bir 5 yıl kadar önce Avonu' un kalem rujları yine vardı ama standart kalemtraşla açılan türdendi. Yeni versiyonu ile çok daha kullanışlı olmuş. Brüt ağırlığı 10 gr. civarında olan ürünün içinden daha az miktarda ürün çıkıyor ancak kalıcılığı ve neredeyse tazeleme gerektirmemesi bu miktarı yeterli kılabilir. Ürünün normal fiyatı 23.50 tl. ancak K 12 Avon kataloğunda müşteri fiyatıyla 14.10 tl.' den satışa sunulmuş. İndirimleri takip ederek uygun fiyata edinebilir, Avon Türkiye sayfasında ürünlere ulaşıp, inceleyebilirsiniz.
             Ürünün birkaç katalog sonra sınırlı sayıda göz farının da koleksiyona katılacağını söylemeden geçmeyeyim. Umarım yapıları ve renkleri güzel olur.

             Sevgiler....... 
             
             Not: Ürünler tarafımdan edinilmiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder