7 Ocak 2014 Salı

NO NAME AÇILI YÜZ FIRÇASI

               Açılı yüz fırçalarıyla aram pek iyi değil. Sebebine gelince neredeyse pahalıdan ucuza tüm açılı fırçaların uzun kıllı kısmı ile kısa kıllı kısmının arasında fazla fark olması yani açısının fazla olması ve bir süre sonra kullanıma bağlı olarak uzun kıllı kısmın şeklinin bozularak geriye doğru yayılması. Fırçanın genel formu bozulunca da istenilen performansı alamıyorsunuz tabii. Açılı kabuki fırçalarda ise deformasyon daha az yani sık kıllı oldukları için yayılma durumu daha az gerçekleşiyor.
              Çok uzun zamandır benimle beraber olan ve en rahat kullanabildiğim açılı fırçamın ise ne yazık ki bir markası yok ancak çok büyük olmaması, elime rahat oturuşu ve her şeyden önemlisi yıllar içerisinde bile asla ama asla formunun bozulmamasıyla her kullanışımda gönlümü fethediyor.




               Fırçamız oldukça uzun ( 20 cm. ), siyah ahşap saplı bir açılı fırça. Tüyleri çok yumuşak değil, alırken mağazadaki görevli bayan orijinal sincap kuyruğu olduğunu, sertliğinin bundan kaynaklandığını söylemişti. 12 yıl boyunca bir miktar yumuşadığı doğru ancak o kadar uzun zaman kullanımına ve yıkanmasına karşın en ufak bir deformasyon ve kıl dökme durumu oluşmadı.




               Tüm açılı fırçalardaki gibi tam yuvarlak değil, ortasından bastırılmış, eni yaklaşık 2 cm. civarında. Ferrulesi parlak, gümüş rengi metalden.




               Görüldüğü gibi çok geniş uçlu bir fırça değil. Bu nedenle  yüz kontürlemek için çok uygun değil. Ben en çok aydınlatıcı sürmek için kullanıyorum bazen de açık renkli allıkları bu fırça ile sürdüğümde istediğim sonucu alıyorum. Yüzüm toplu ve geniş olmasına rağmen şakak kısımlarım dar ve saç diplerime yakın bu yüzden dar alanlara güzel sığıyor. Piyasada bu şekilde orta boy açılı fırça bulmak biraz zor. Genelde daha büyük oluyorlar. Bunun gibi biraz daha küçük olanları ise Sephora' nın kendi fırçaları içerisinde görmüştüm. Eğer sizin dikkatinizi çeken varsa, paylaşırsanız sevinirim.
               No name fırçamı yıllar önce Panama City' de kaldığımızda bağlı bulunduğumuz üssün marketinden almıştım, fiyatı ise çok net hatırlamamakla birlikte yaklaşık 20 Dolar civarındaydı sanıyorum.
               Sizi performansıyla şaşırtan başarılı no name ürünlerinizi var mı ?


               Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder