31 Ekim 2014 Cuma

BİTTİ - GİTTİ - 9 ( EYLÜL - EKİM 2014)

                 Efendim merhabalar; ayın son günü ve haftanın son iş gününün yazısı ile karşınızdayım. Bu aralar günler mi çabuk geçiyor ?, bitenler yazılarının zamanı çok mu çabuk geliyor ?, anlayamadım. Bir önce ki bitenler yazısı daha dün gibi. Geçtiğimiz 2 ayda neler bitirmişim bakalım.


 

1- Dove Deodorant Invisible Dry : Çok sevmedim, 100 renk üzerinde test edilmiş, koyu renklerde beyaz iz, açık renklerde sarı leke, canlı renklerde ter izi vs. bırakmıyor. Bu konuda çok  yorum yapamayacağım çünkü zaten basit bir t - shirt i bile sadece 1 kez giyiyorum, yani her giymeye yıkıyorum. Koruması orta.
2- Byphasse Deodorant : Bu deodorantı sanırım adı Cosmo Home olan bir kozmetik mağazasından aldı. Hiç alışveriş yaptığım bir yer değil, tesadüfen girmiştim, 250 ml. lik devasa boyutu ile dikkatimi çekti, kokusu güzel fena değil, 3 çeşidi var, İspanya' dan ithal bir dermokozmetik firmasına ait. Markanın dükkanda cilt bakım ürünleri, göz makyaj temizleyicisi falan da vardı. Ben 13 - 14 tl. gibi bir fiyata almıştım ama nette daha pahalı ( her zaman tam tersi olur ). Koruması orta.
3- Avon Düzleştirici Saç Spreyi : Çok yakın zamanda yazısı yazılmış bir ürün, memnun kalmadım, yazısı burada, yarısı duruyor, bitince gider.
4- Avon Kayısılı Saç Açıcı Sprey : 3 numaralı ürün ne kadar başarısızsa bu üründe bir o kadar başarılı. Özellikle kızım bu ürün olmadan saç taramıyor. Ayrıntılı yazısı yakında gelecek. Ben de saçlarım uzunken çok kullanıyordum, Yaz tatili dönüşü belime gelen saçlarımı önce omuzlarımda yaklaşık 1 hafta önce de ani bir kararla bob kestirdim, şu anda saçlarımda dolaşma, karışma olmadığı için kullanmıyorum yani.




5- Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ SPF 2 : Yazdan kalma bir ürün, Eylül başında buralarda hava çok güzeldi havuzda, dışarıda kollarıma vs. kullanıp bitirdim. Güzel bir ürün ama önümüzdeki yaz yağ türevi bir ürün alırsam sprey olur, tartışmasız.
6- Arko Nem Güneş Sonrası : Yazısı burada. Alırken 2 tane almıştım, Çok başarılı bulmamıştım ışıltısını vs. Nemlendirmesi güzel. Yaz başından kalanını yaz sonunda vücut losyonu gibi kullanıp bitirdim.




7 - 8- Avon E - Defence Serisi Serum ve Nemlendirici Krem : Yazıları burada. Genel olarak memnun kaldığım ürünler oldu. Serumu daha başarılı.
9 - Divinia Makyaj Bazı : Yazısı burada. Bitmek üzere olanı bu geçtiğimiz mevsime daha uygun buldum. Diğeri henüz bitmedi, biraz kullandım ama bitmek için ilkbahar ve yazı bekleyecek.
10- Nuxe Yorgunluk Giderici Nemlendirici Numunesi : Yine harika bir ürün, en kısa zamanda tam boyu alınacak, ayrıntılı yazısı için o zamanı bekleyeceksiniz artık.
11- Garnier 3 in 1 Ürün Numunesi : Temizleyici, peeling ve maske olarak kullanılabilen ürün numunesi, fena değil gibi ama tek kullanımlık olduğu için pek bir şey anlamadım.




12- Bvlgari BLV II Parfüm : Yazısı burada. Çok güzel bir koku ama ayrıntılı yazısında da yazdığım gibi, daha koyu tenlerde ve kış mevsiminde daha güzel olabilir.
13- Avon TTA : Today, Tomorrow, Always  serisinden Afternoon sanırım. Güzel, ortanın üzerinde kalıcı, miktarı 30 ml. olan sınırlı üretim parfüm. Her katalogda olmuyor.
14- Avon Incandessence : Markanın en sevdiğim kokularından biri. Kalıcı, hoş, Ne zamandır kullanmamıştım ama küçük boyunu almıştım bu kez. 15 ml. Orijinal ambalajın o kocaman yuvarlak kapağının sevmiyorum.
15- Bee Beauty Mini Parfüm : Kızım çok seviyor bunları, renkleri çok güzel kokuları fena değil. Bu açık pembe 3 - 4 rengi daha var, şişeler çok sempatik. Ben bunu çantama koymuştum. Kokusu güzel, hafif bir kokuydu. Yalnız her Gratis' te olmuyor, fiyatı sanırım 5 - 6 tl. Kalıcılıkları zayıf.
16- Avon Luck Parfüm Numunesi :  TV' de yeni reklamı dönen Maria Sharapova' nın oynadığı Luck parfüm numunesi. Sevdim, pudralı bir kış kokusu, tam boyunu aldım bile, denememek olmaz.




17- M.A.C Abstract Highlighter Powder : Yazısı burada. Bitti sayılır. Koleksiyon ürünüydü, büyük hevesle alınmış ama sonra hayal kırıklığı yaşatan bir ürün. Orta tende hiç güzel durmuyor hele ki kızarıklık probleminiz ya da pembe cilt tonunuz varsa. Ya çok açık ya da koyu ton ciltlerde güzel durabilir.
18- Avon Eyeliner Fırçası : Kaş boyamak için almıştım ama hiç güzel bir fırça değil, 3- 4 aydır kullandım, gidenlerden.
19- Avon Kaş Kalemi : Markanın başarılı bulduğum ürünlerinden, çok uzun süredir diğerleri ile dönüşümlü kullanıyorum, elimin altında sürekli 1 tane bulunduruyorum. Bir de ben bu ürüne modifiye yapıyorum, ayrıntılı yazısı yakında gelecek, yazdığımda görürsünüz.
20- Esterel Göz Kalemi : Yazısı burada. Diğerlerini bulamayanlara alternatif.
21- No Name Dudak Kalemi : Markasını hatırlamıyorum ama çok güzel bir hafif ışıltılı nude - turuncu dudak kalemiydi, bitmek üzere.
22- Revlon Kalem Ruj : Ayrıntılı yazısı burada. Bu rengi gelecek yaza kadar kullanamam diye kullanıp bitirdim. Diğeri her mevsim kullanılır, sevmiştim, denk gelirsem diğer renklerini de denemek isterim. Revlon keşke ülkemize gelse.
23- Benefit Some Kind a Gorgeous : Primping with the stars set içinden çıkan bir ürün. Yazısı burada. Bir süre kullandım sonra bıraktım, şimdi tekrar geri döndüm. Seviyorum, başarılı bulduğum bir ürün, pudralı bir bitişe sahip. Bazen sadece kapatmak istediğim yerlere kullanıyorum, öyle de çok başarılı.


                   Bir sonraki bitti - gitti yazısında görüşme üzere, sevgiler......

27 Ekim 2014 Pazartesi

ANLAŞAMADIĞIM ÜRÜNLER - 6 - AVON POWER STRAIGHT SPREY

              Merhabalar, bu aralar blogu biraz boşladım gibi ama keyfi değil, bir takım eğitim öğretim işleri, kısmetse yeni oluşumlar vs., vs. Gelelim bu haftanın ilk yazısına, yine anlaşamadığım ürünlerden biri var. Avon düzleştirici saç spreyi.




               Ürünümüz, markanın Advance Techniques saç ürünleri serisinden düzleştirici bir ürün. Nemli saça uygulanması öneriliyor, ardından ısıl işlem de uygulayabiliyorsunuz. İçinde keratin özleri bulunuyormuş ve saçların uygulama sonrası düzleştirici uygulandığı takdirde 2 - 3 güz düz halini koruduğu belirtilmiş. Ancak benim kıvırcık ve elektriklenen saçların üzerinde fön - düzleştirici sonrası dahil hiçbir düzleştirici etkisi ve bunu koruması olmadı. Ben aksine ürünü daha çok sea salt spreylere benzettim. Kokusu markanın 360 serisindeki diğer ürünlere benziyor, biraz ağır gibi geldi bana. Yağ bazlı bir ürün değil, saç üzerinde herhangi bir ağırlık yapmadı. Bir de bu siyah koyu renkli şişesinden hiiiiiiç hoşlanmadım. Bitene kadar kullanırım bir daha da edinmem sanırım.

             Sevgiler ve mutlu haftalar dileğiyle.........

19 Ekim 2014 Pazar

UNE BEAUTY HEALTHY GLOW MINERAL PUDRA - H01

               Uzun zaman önce alınıp unutulmuş bir ürünle bugün karşınızdayım. İlk aldığımda birkaç kez kullanıp sonra kullanmadığım ürünler köşesine kaldırmışım, geçenlerde çekmece temizliği yaparken görünce bir daha deneyeyim dedim. Zamanında niye beğenmemişim bilmiyorum çünkü hiç fena bir ürün değilmiş kendisi.





   
                Une Beauty ürünleri Boyner Mağazalarında bulunuyordu ki sanırım 2012 yılı ilkbahar aylarında ürünlerde % 50 ' ye varan güzel bir indirim yaparak ülkemizden çekildiler. Sonrasında Chanel bünyesinde bulunan ve kendi laboratuvarlarında üretilen diğer markalardan biri olan Bourjois markasını da ülkemizden çekti.
                Marka, doğal ve organik ( Ecocert sertifikalı ) ürünler üreten sayılı renkli kozmetik markalarından biri. Ürünlerde Paraben vs. bulunmuyor, hayvanlar üzerinde test yapılmıyor.
                Ürün yapı itibariyle oldukça sert ancak bu durum onun fırçaya rahat gelmesine engel olmamış, bazı mineral ürünlerdeki gibi tozutmuyor ve ciltte toz toz durmuyor ( eğer çok çok kuru bir cilde sahip değilseniz ). Dağılması güzel, sabitleme başarısı orta seviyede diyebilirim hatta çok yağlı bir cildiniz varsa yeterli gelmeyebilir. Ben bunu aldığım dönemde LM pudramı kullanıyordum ki onun için beğenmemiş olabilirim ( yazısı burada ) ancak bu mevsimde ve artık yetmeye başladı ( efendim yaş ilerledikçe insanın cilt yağlanması da yavaşlıyor nitekim ).




                 Renk olarak oldukça açık renk bir beyaz - pembe olarak nitelendirebilirim, fazla kaçırırsanız ilk anda bir Casper durumu oluyor özellikle burun üzerinde sonra dağıtırsanız yapısının da çok çok ince olması nedeniyle oturuyor.
                 Ambalajı hoş, kapak kaydırmalı, yatay bir şekilde açılıyor, üst kısım ayna, çantada vs. çizilme ihtimali var ama yine de güzel olmuş, düşünülmüş.
                Ürünün herhangi bir karton ambalajı yoktu ancak bir şeffaf bir güvenlik bandı vardı ki ilk açan siz olun diye ayrıca aynalı kapak üzerinde cep telefonlarının üzerinde bulunan folyodan bulunuyordu. Yanlış hatırlamıyorsam ürünün indirimsiz fiyatı 50 tl. civarındaydı.
                Ambalaj arkası etiket ve içerik bilgileri de aşağıdaki gibi;



             


                  Ürünü ne yazık ki artık ülkemizde bulmak mümkün değil ancak yine de bir yerlerde görürseniz denemek isteyebilirsiniz. Yenilenen sitesinde bu ürün artık bulunmuyor ürünleri de yenilemişler, siteyi de, ayrıntılı incelemek için tık tık.
 
                  Sevgiler ve mutlu haftalar.......

8 Ekim 2014 Çarşamba

JOHN FRIEDA KAHVERENGİ SAÇLARA ÖZEL ELMAS PARLAKLIĞI KAZANDIRAN ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ

                  Haftanın son yazısından merhaba, orijinal adı uzun ( Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminting Shampoo and Conditioner )  dedim ama Türkçe yazı başlığı da uzun oldu. Yaz tatiline gitmeden önce kozmetik marketlerin birinden 2. ürüne % bilmem kaç indirimle aldığım ürünlerden biri. Markanın daha önce şu saç serumunu yakın zamana kadar kullanıyordum ( ki çok daha sevdiğim başka bir ürüne geçtim, onun da yazısı yakında ), bir de şampuan ve saç kremini deneyeyim dedim.




                   3 ay civarında bir süredir ürünleri kullanıyorum, şampuana biraz ara verdim bu ara ama boyalı saçlara sahip olduğum için saç kremi benim için vazgeçilmez. Ürünün asıl amacı kahverengi saçlara elmas parlaklığı vermek, donuk mat görüntüden uzaklaştırmak ve bunu yaparken de yumuşatmak. Genelde dahili ve harici bir probleminiz yoksa boyalı saçların problemidir donuk ve mat saçlar. Ancak benim saçlarımın boyalı olmasına rağmen pek matlık problemi yoktur. Bu açıdan en başta belirtmeliyim ki her iki ürünün de saçlarımda parlaklık açısından yarattığı gözle görülür bir etki fark etmedim.
                  Şampuanın rengi şeffaf, hafif bir hindistan cevizi kokusuna sahip, kıvamı normal şampuanlardan biraz daha sıvı gibi. Tek başına verdiği temizlik hissi güzel, arınması kolay, sonrasında verdiği yumuşaklık fena değil. Saç kremi ise çok sevdiğim bir ürün oldu, kıvamı normal, rengi hafif bej, kokusu hindistan ceviszi ve biraz da kakao - karamel karışımı gibi ve biraz daha baskın, durulanışı, sonrasında kalan kokusu çok güzel. Saçı kuruttuktan sonraki yumuşaklık benim için çok iyi. Biraz elektriklenme sorunumu da çözdüler sanki tabii bunda kullandığım ürünlerin etkisi de var.




                Tüp şeklindeki ambalaj kullanım açısından plajda çok kolaylık yarattı, çantada vs. akma - dökülme yapmadı. Her iki ürünün miktarı da 250 ml., fiyatları 28 - 30 tl. civarındaydı sanırım. Online olarak daha uygun fiyatlara almanız mümkün tabii. Makanın orijinal sayfasından ürünleri ayrıntılı incelemek için tık tık . Unutmadan TR sayfasında bu ürünün ambalajı farklı gözüküyor, bilemedim neden.
                Sevgiler ve mutlu bayramlar dileğiyle.......