2 Mart 2015 Pazartesi

TARTE AMAZONIAN CLAY 12 HOURS BLUSH - EXPOSED

               Geçtiğimiz yıllarda Allure Beauty güzellik ödüllerinden biri de Tarte allıklara verildi. Bu kadar popüler olmasında pek çok etken var ama ürünü bu kadar ilginç kılan en önemli özelliği sanırım içeriğinde amazon kıyılarınan elde edilen kilin bulunması.






                İçeriğindeki kil, ürünü oldukça pürüzsüz bir yapıya kavuşturmuş, dokunduğunuzda kadife hissi veriyor. Bununla beraber içerikteki amazon kilinın geniş gözenekleri çok belli etmemesi ve sabitlenerek 12 saat kalıcı olduğu iddia edilmiş. Ürünün heyecanı ve  kullanmadan fotoğraflamaya çalışmatığım için markanın yazısnı düzeltmeyi unutmuşum.






                  Ürünün yapısı, dokusu gerçekten çok güzel. Sürerken ve dağıtmakta hiçbir zorluk yaşamıyorsunuz ki, 2 - 3 kat sürerek renk yoğunluğunu arttırabilirsiniz. Ancak iddia edildiği gibi gözenekleri biraz daha az belirgin hale getirmek ve 12 saat kalıcı olması gibi bir durumla karşılaşmadım. Kalıcılık olarak 6 - 7 saat kalıyor. Eğer biraz daha yağlı bir cilde sahipseniz ve cildinizi baz + fondöten ( renkli nemlendirici, bb krem ) + pudra gibi bir alt yapı ile desteklemeden kullanacaksanız kalıcılığı daha az olacaktır.


 

              Amazonian clay allıkların yanlış hatırlamıyorsam 16 rengi bulunuyor. Bendeki renk Exposed ki çok nötr ama bir o kadar da güzel, sade bir renk, içinde ışıltı vs. bulunmuyor. Mat olmasına rağmen sürdüğünüzde satenimsi bir parlaklık ve canlı, güzel bir ifede katıyor. Ürünün çok güzel renkleri var. Instagram üzerindeki güvenilir bir hesaptan geçen yıl alırken çok kararsız kalmıştım ve netten renklere bakarak riske girmek istememiştim. Bu renk çok iddiasız gibi durabilir ama her tene gidebilecek hem gece, hem güzdüz farklı tonda dudak ve göz makyajlarıyla kullanılabilecek güzel bir renk.
          Bu rengin bir diğer özelliği de yüz kotürüne uygun olması, bazı cilt renkleriyle çok güzel uyum sağlıyor, kontür konusunda çok becerikli olmadığım için henüz kendimde bile denemedim ama en kısa zamanda denemek istiyorum.
         Ürünün ambalajı oldukça sağlam, kapanma sorunu yok. İçerisinde aynası var ve dış ambalajlar iç renge uygun olarak tasarlanmış. Bununla beraber kapak üzerindeki mini kabartma nakış çok hoş. İç kısım refill ve mıknatıslı.




                Ürünün  gramajı 5, 6 gr. Yurtdışında daha küçük gramajlı, farklı renklerden oluşan  4 ' lü setler de var. Ürünün dış ambalajı sade bir asetat ambalajdı ki içerik bilgisi de ambalaj üzerindeydi, açarken yırttım bu nedenle içerik listesi veremiyorum ama markayla ilgili bildiğim güzel noktalarda biri '' cruelty free '' oluşu. Markayı ülkemizde bulmak mümkün değil, bu nedenle de fiyat bilgisi vermiyorum ama orijinal sayfa linki için tık tık.

                Sevgiler ve mutlu haftalar..........
             

3 yorum:

  1. Rengi çok hoş,ambalaja zaten söyleyecek söz yok canım.Güzel günlerde kullan.Eminim çok yakışmıştır sana :)

    YanıtlaSil
  2. Tarte allıklar hakkında çok güzel yorumlar okuyorum, keşke ülkemizde satışı olsa. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil