2 Nisan 2015 Perşembe

DUCRAY KELUAL DS ŞAMPUAN

                   Daha önce ailece kullandığımız Ducray şampuanlardan 2' sini yazmıştım ama bugünün konusu olan benim içlerinde en sevdiğim. Nedenine gelince kızımın ve bir dönem benim yaşadığım seboreik dermatite en iyi gelen, etkili bir ürün olduğu için diyebilirim sanırım.






                    Ürün aslında tek başına kullanılan bir günlük kullanım şampuanı değil, kendi skalasından ya da bir başka şampuanla da beraber kullanılabilen bir tamamlayıcı ürün. Biz iki türlü de denedik, En iyi sonucu aynı marka ile aldık. Ürün oldukça fazla miktarda çinko içeriyor. Yoğun dermatit durumlarında haftada 2 kez ile başlanabilir sonrasında 1 kez yetiyor, 8 hafta düzenli kullanmak gerekiyor. İlk başlarda bir etki gözlemlemeyebilirsiniz ancak 6 haftadan sonra etkisi hissediliyor. Kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık minimum düzeye iniyor.
                    Rengi mat beyaz, kıvamı bir miktar koyu, belirgin bir kokusu yok. Normal şampuanlama sonrasında bu ürünü kullanıp saçlı deriye parmak uçları ile masaj yaparak 3 dakika bekliyorsunuz ardından durulayabilirsiniz.Saç kremi kullanıyorsanız yine markadan veya kullandığınız başka bir ürün varsa kullanabilirsiniz.
                  Seboroik dermatit oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık, burada ayrıntılı yazmak istemedim ancak nette arattığınızda her türlü görsel kaynak ve bilgiye ulaşıyorsunuz zaten. Yoğun dermatit durumlarında bu tür şampuan türü ürünlerle birlikte mutlaka cilt hekiminin verdiği losyon ve merhem türü ürünler de bulunacaktır ayrıca bu tür cilt hastalıkları ne yazık ki hiçbir zaman tamamiyle iyileşmiyor, ürünler  bu durumu kontrol altına alıyor. Bunun yanı sıra ergenlik dönemi - ki kızımdaki durum şu an bundan kaynaklanıyor -, vücuttaki yağ dengesizlikleri, stress ( mesela sınav dönemleri vs. ), bazı karaciğer rahatsızlıkları, alerjiler, yenilen bazı gıdalar ( acılı,ekşi, turşu, mayalı gıdalar, peynir, şarap, tatlı, çikolata ve boyalı şekerler vb. ) seboroik dermatit durumlarını tetikleyici unsurlar.


 



                   Ürünün miktarı 100 ml. ancak buna karşın fiyatı 35 - 45 tl. arasında değişiyor. Son kontrolde cilt hekimimiz bu ürünlerin yerine bir başka marka şampuan ürün önerdi ( o ürünlerin de yazısı yakında gelecek ) ancak memnun kalmadık, dermatit üzerinde etkisi yok denecek kadar az bir sonraki hekim kontrolünde tekrar Ducray ürünlerine geçip geçmeyeceğimizi soracağım. Bu üründen memnun kalmayanlar da varmış, elbette ki her ürün her cilt problemine iyi gelecek diye bir durum yok ve hekimlerin önerdikleri ürün - markalar oldukça fazla. Ne yazık ki bu tür rahatsızlıkların çözümlerine çeşitli ürünler denenerek ulaşılıyor. Ben yine de  bu zamana kadar karşılaştığım en etkili ürün olduğu için ve bu tür sıkıntısı olanların denemek isteyebileceğini düşündüğüm için yazmak istedim ( umarım böyle bir probleminiz hiiiiiiç olmaz ).

                  Sağlıklı günler dileğiyle.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder