30 Haziran 2015 Salı

BİTTİ - GİTTİ - 13 ( MAYIS - HAZİRAN 2015 )

                 Bir biten ürünler yazısından daha merhaba. Geçtiğimiz 2 ayda daha önceki aylara göre daha az ürün bitirdim. Biraz tembellik biraz da kozmetikten uzak durdum diyelim. Renkli kozmetik hiç bitirememişim ve yazıları hala yazılmayan ürünler var biraz geriden geliyorum bu konuda, affola. Şimdi bakalım neler bitirmişim.




1 - Rexona Deodorant : Standart sevdiğim ürünlerden, ferah, taze bir kokusu var.
2 - Avon TTA Always Parfüm : Yeşil rengine vurulmuştum, kokusu da güzeldi. Yasemin, kokusu baskındı, tam bir ilkbahar - yaz parfümü ama her zamanki  gibi çok çok kalıcı değil.
3 - Giovanni Saç Maskesi : Yazısı için tık tık . Sevmiştim ama öyle mucizevi bir etkisi yok bence. İçinde 2 - 3 kullanımlık kaldı, sanıyorum tekrar almam, başka bir ürün denerim.
4 - TTO Göz Şampuanı : Yakın zamanda saç ve vücut için olan bir versiyonunu yazmıştım. İlginç bir ürün yazısı yakında gelecek.
5 - Avon Senses Peeling - Duş Jeli : Özel olarak yazısını yazmadım. İçinde tanecikleri olan bir duş jeli, kıvamı çok sıvı değil. Köpürmesi fena değil. Ben bir süngere dökmeden elime sıkıyorum ve özellikle batıklar için peeling yapıyorum o esnada çok köpürmüyor. Sonra ister durulayabilirsiniz ister üzerine başka ürün uygulayabilirsiniz. Bu yeşil limon kokulu olanı, kokusu nefis ama maalesef kalıcı değil.
   



6 - Dirty Works Nem Maskesi : Yazısı için tık tık. Ahhhh çok sevmedim, oldukça büyük bir kısmı duruyor, anneme gidecek, ben yazın nem maskesi kullanmıyorum, annem yaş ve cilt tipi itibariyle yazın da kullanabilir.
7 - Nuxe Yüz Temizleme Jeli : Yazısı burada . Çok sevdiğim bir ürün, harika, bunun içerisinde de 2 - 3 kullanımlık kaldı. Yakın zamanda almam sanıyorum çünkü daha geçenlerde Bioderma almıştım kızım için, yaz boyunca bende onu kullanırım, kışın belki Nuxe dönüş yaparım.
8 - Avon Nutra Effects Tonik. Yazısı yakında gelecek, değişik bir ürün.




9 - TTO Şampuan : Yakın zamanda yazısını yazmıştım, tık tık
10 - Ketoral Şampuan : Yine bir kontrolde doktorumuz önermişti. Blogda özel olarak yazısını yazmadım. Bir tane kullandık, etkisini çok gözlemleyemedim ama kepek konusunda etkili gibi yalnız saçları çoooooook kurutuyor. Rengi kırmızı, kokusu harika, fiyatı 8 - 9 tl.




11 - Avon Nutra  Effects Nemlendiriciler : Yazıları yakında gelecek. Yağlı ciltler için dengeleyici seri. Gündüz kremi fena değil, gece kremi jel yapıda ama anlaşamadık.
12 - Pure Beauty Geoaqua Serum : Yazısı yakında gelecek.




13 - Mufe Yeşil Makyaj Bazı : Yazısı için tık tık. Sevdiğim bir ürün, 1 / 3 ' ü duruyor. Önümüzdeki günlerde biter diye düşünüyorum, sevdiğim bir üründü, sanırım bu seriyi yenilediler ve ambalajla beraber içeriği de değiştirmişler, yeni tüp ambalajdaki ürünlerin bununla aynı olamadığını okuyorum.  Kışın tekrar kızarıklık için bir green primer almayı düşünüyorum ama bu kez hakkımı Smashbox olarak kullanabilirim. Ayrıca bu ürünün bir de güneş koruması olsaymış harika olurmuş.
14 - Avon Kaş Kalemi : Markanın sevdiğim  ürünlerinden, sıklıkla bitiyor ve bittikçe alıyorum genelde evde yedeği oluyor. Yazısı için tık tık.
15 - Pure Beauty Göz Kremi : Lift and Nourishing göz kremiydi galiba. Yazısı yakında.


              Bir bitenler yazısının daha sonuna geldik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Sevgiler......

29 Haziran 2015 Pazartesi

AVON FOOT WORKS LAVENDER LUXURY SOFTENING BALM

                Ayak bakımı yaz - kış yapılınca çok daha iyi oluyor. Yani bütün kış üvey evlat gibi davrandığımız, vücudumuzun bütün yükünü çeken ayaklarımıza hiç bakmayıp yaz kendini gösterdiğinde performans beklemek biraz haksızlık gibi geliyor bana. Oysa ki yıl boyunca seyrek de olsa bakarsak yazın özellikle açık ayakkabı gitdiğimizde sertleşmiş deriler, kurumuş beyaz topuk görüntüsü olmuyor.


 

                  Markanın sevdiğim ürünlerinden biri de lavanta içeren yumuşatıcı balm, aslında markanın ayak bakım ile ilgili çok geniş bir serisi var. Diğer ürünleri hiç denemedim ama bu ürünün çok yoğun bir yumuşaklık sağladığını duymuştum. Nitekim gerçekten de öyleymiş.




                   Ürünün oldukça koyu bir kıvamı ve vazeline benzeyen bir yapısı var. Ancak sürmek için aldığınızda vazelinden çok daha iyi olduğu hemen hissediliyor. Rengi mat beyaz gibi, balm, lavanta özleri içeriyor ancak kokusu öyle çok fazla değil, hafif, insanın içini baymıyor. İçerisinde lavantadan başka melisa, shea yağı da bulunan ürün ayakları çok güzel yumuşatıyor. Ben özellikle gece yatarken uyguluyorum ve ertesi gün akşama kadar yumuşaklığı devam ediyor. Yoğun yapısı nedeniyle çok kolay emilmiyor  bu yüzden sürdükten sonra hemen kalkmamanızı öneririm aksi halde kayarak bir kazaya sebebiyet  verebilir. Kışın bir çorap vs. giyebilirsiniz ya da bu iş için özel patik benzeri ürünler de bulunuyor, markanın kataloğunda da benzer bir ürün görmüştüm.
                 Ürün 50 ml. lik plastik bir kavanozda geliyor, yapısı itibariyle uzun süre yeter, fiyatı yanlış hatirlamıyorsam 15 - 20 tl. civarındaydı. Ancak sürekli olarak indirimleri takip ederek yarı fiyatına edinebilirsiniz. Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi ise aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. Fotoğrafları büyütmek için üzerlerine tıklayınız lütfen.






               Sevgiler........

26 Haziran 2015 Cuma

L ' OREAL GLAM SHINE BALMY GLOSS - 910 BITE THE MARACUJA

                     Kalem ruj seviyorum özellikle yaz mevsiminde çok işlevsel oluyorlar. Bugün uzun süre önce aldığım kalem rujlardan birini göreceksiniz.




                 Alırken L' oreal standlarında birkaç rengini görmüştüm. Ürünü geçen yaz aldığım için yeni renkler eklendi mi ? bilmiyorum ama renklerin çoğu pembe - şeftali tonlarından oluşuyordu. Benim seçtiğim renk içinde çok güzel ışıltıları olan şeftali - mercan arası olan 910 Bite the Maracuja.
                Yapı itibariyle yumuşak, sürümü kolay, ıslak  - parlak bir bitişe sahip ancak yapışkan değil. Ben ne zaman bu kalem  ruju sürsem herhangi bir meyveli tadı, kokusu olmamasına rağmen Jelibon geliyor aklıma. Dış gövdesi plastik akrilik, alttan çevirerek ürünü çıkartıyorsunuz. Kapağı çok sağlam değil, yazıları siliniyor.
               Ürünün rengi aşağıdaki fotoğraflardaki gibi.


  





                  Ürünün  fiyatı sanırım 20 tl. ama indirimleri takip ederek yarı fiyatına kadar tüm kozmetik marketlerden edinebilirsiniz.

                 Sevgiler..........                

24 Haziran 2015 Çarşamba

TTO ŞAMPUAN

                      Kızımın saç derisinde bir dermatit problemi olduğundan blogda pekçok kez bahsetmiştim. Özellikle kış mevsiminde artıyor. Gelişme çağında olması, alerjik durumlara yatkınlığı ve ergenlik dönemi de etkili sanıyorum. Ancak dermatit gibi saçlı deri problemleri hiçbir zaman geçmiyor sadece kontrol altına alınabiliyor. Zira şu an böyle bir sıkıntı yok ama benim de dönem dönem yaşamışlığım var.
                      Kışın gittiğimiz dermatolog kontrollerimizden birinde hekimimiz aşağıdaki şampuanı önermişti.






                         Ürünle ilgili merak edilenleri yazacağım ancak yazmadan önce belirtmem gereken durum şu, insan vücudu bir bütün, saçlı deri hep yüz ve vücuttan farklı bir uzuvmuş gibi düşünülür oysa ki yağlı saçlar tıpkı cilt tipi gibi problemli ve problemsiz olarak 2 ye ayrılıyor. Yağlı - problemsiz saç standart ama yağlı - problemli saç kepek, dermatit, sebore gibi problemleri saçlı deride barındıran saç tipidir.
                       TTO şampuan, içeriğindeki '' tea tree oil '' ile seboreik dermatit problemini gidermeye yönelik bir ürün. Ürünün kıvamı normal bir şampuan kıvamında, rengi şeffaf, oldukça güzel bir kokusu var, çay ağacı kokusunu alıyorsunuz ayrıca ferahlık sağlayarak kaşıntıyı azaltmaya yönelik okaliptüse benzeyen hafif mentollü bir koku da içeriyor. Ben kokusunu çok seviyorum ancak kalıcı değil. Ürün içeriğinde baskın TTO olmasına rağmen, başka bitki özleri de bulunuyor, bununla beraber şampuan vücut için de kullanılabiliyor.
                      Şampuanın köpürmesi çok değil ve yağlı saçlarda sık yıkama yapmıyorsanız tek seferde tam temizlik elde edemiyorsunuz. 2. yıkamada daha çok köpürüyor ve temizlik hissini veriyor. Kızımın haricinde bu şampuanı birkaç kez ben de denedim, 2 şişe ürünün ardından şampuanla ilgili gözlemimiz sacınızda problem varsa azaltmadığı - kontrol altına almadığı yönünde. Ancak problemsiz - yağlı saçların günlük temizliği için kullanabilirsiniz.
                     Ürün miktarı 200 ml. ve sert plastikten şişesi, bas - aç şeklindeki ağzı ile kolay uygulama sağlıyor. Ürün yerli bir dermokozmetik firma olan Jeomed ' e ait, firma rehberi ve ürünleri incelemek için tık tık. Doktorumuz bu ürünle beraber bir de göz şampuanı önermişti ki yakında onun da yazısını yazacağım.
                    Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi için aşağıdaki fotoğraflara bakabilirsiniz.











                 
                   Ürünle ilgili güzel durumlardan biri firma tarafından belirlenen bedelin karton ambalaj üzerinde belirtiliyor olması ve sabit fiyat ile satılıyor olması ancak fiyat performans kıyaslaması yaptığımda sanıyorum bir daha edinmem.

                  Mutlu, güzel günler dileğiyle......... 

23 Haziran 2015 Salı

FLORMAR TERRACOTTA BLUSH - ON - 46

                   Flormar terracotta serisinden en az bir ürün kullanmayan var mı ? bilmiyorum. Pek çok kozmetik severin de neredeyse ilk ürünü. Terracotta serisinin pudraları gibi allıkları da bence çok güzel. Ne zamandır bir allık yazısı da yazmamıştım hani ama lafı çok uzatmayacağım çünkü fazla söze gerek yok.






                      Yapısı, dokusu ve en önemlisi de bence rengi çok güzel. Müthiş güzel bir canlılık katıyor cilde ve her ne kadar bu yaz güneşi çok görememiş olsak da yaz mevsimine çok yakışan bir renk. Ürün miktarı 9 gr. ve şu an fiyatları sanırım 30 tl. civarında, ben çok uzun bir süre önce almıştım.  
                       Blogdaki diğer Flormar yazılarına blog arama etiketinden ulaşabilirsiniz. Arka etiket, içerik ve ambalaj üstü bilgileri ise aşağıdaki fotoğrafta.


18 Haziran 2015 Perşembe

BLISS LID + LASH WASH MAKEUP REMOVER ( OIL FREE )

                  Tüm makyaj severler az ya da çok göz makyajı yapar. Ama bir de bu makyajı temizleme kısmı var. Ben genelde yağ ve sudan oluşan çift fazlı makyaj temizleyicileri beğeniyorum ve bir dönem çok kullandım ancak bazıları göz çevresinde yağ bütonu ( milia ) oluşumunu tetikliyor. Ayrıca oldukça uzun bir süredir çok hafif göz makyajı yapıyorum. Yıllarca yüzüne hiçbirşey sürememiş biriydim ne zaman ki yüzüm iyileşti, ten makyajı yapmayı ya da sadece allık sürmeyi bile daha çok sevdiğimi farkettim, bazen gözüme birşeyler sürmek aklıma bile gelmiyor.
                Hafif göz makyajlarını misel solüsyonlar benim için yeterli derecede temizliyor ancak makyajı biraz fazla tuttuğumda da çok iyi temizleyemiyor.Bu nedenle ayrı bir göz makyajı temizleyiciyi böyle durumlarda kullanmak gerekiyor. Bugün anlatmaya çalışacağım ürünü çok dikkatimi çektiği için almıştım. Bakalım nasılmış?










                     Bliss, özellikle ABD'de salon bakımlarında kullanılan profesyonel bakım ürünlerine sahip bir marka. Hatta '' efsane bakım'' diye anılıyor. Ben daha önce markaya ait bir ürün kullanmamıştım ancak bir tanıtım gününde uzman tarafından göz maskesi ve oksijenli maskesi yüzümde denenince çok sevdim. Ürünleri incelediğimde de ilk dikkatimi çeken bu jel göz makyajı temizleyici olmuştu.
                    Ürünümüz böyle  şeffaf, pompalı şişede gelen jel yapılı, şeffaf renkli bir ürün. Belirgin bir kokusu yok. Yağ içermiyor. İçeriğinde bulunan salatalık özü ve C vitamini sayesinde kullanırken hafif bir ferahlık  veriyor. Hatta daha ferah his ve göz şişliklerini azaltmak için buzdolabında sakladıktan sonra kullanılması önerilmiş. Kullanırken ve sonrasında yağlı bir his bırakmıyor. Herhangi bir yakma, kaşıntı kızarıklık vs. oluşturmadı.
                    Ben genelde 2 pompa ürünü Benri kare makyaj pamuğuna sıkıyorum ve pamuğu ikiye katlayarak ürünü yayıyorum sonra gözümün üzerine koyup birkaç saniye bekliyorum va sonrasında aşağı doğru harketlerle ( kirpik yönü ) göz makyajımı siliyorum. Ancak eğer çok yoğun göz makyajı yapıyorsanız bu temizleyici fiyat - performans açısından sizi memnun etmez. Çünkü temizleme performansı bir misel solüsyonun biraz üzerinde. Eğer ben her işlem için farklı farklı ürün kullanmayı seviyorum diyorsanız durum değişir tabii öncesinde temizleme yağı gibi bir ürün ve sonrasında da bu ürün daha iyi bir temizlik sağlayabilir.
                    Ben ürünü sevdim ama öyle aman aman şahane bir ürün, mükemmel diyemem. Yaptığım göz makyajlarının hafifliği + fiyat + performans bakımında sanıyorum bir daha almam, yerine başka bir alternatif pekala bulunabilir.
                   Ürünün miktarı 110 ml. ve fiyatı 80 tl.civarında Ancak tüm online dermokozmetik sitelerinde çok çok daha uygun fiyata edinmek mümkün. Ben kışın yaptığım bir alışverişte şuradaki siteden 42 tl.' ye edinmiştim.
                   Ürünün ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi aşağıdaki gibi, markanın orijinal link için ise tık tık .



             

                                Sevgiler.......


15 Haziran 2015 Pazartesi

ESTEE LAUDER SUMPTUOUS EXTREME MASCARA

                  Kış ortasında Estee Lauder online dan biten kirpik bazını almıştım ve yanında güzel bir kampanya ile mini boy Sumptuous Extreme rimel ve 2 ürün daha hediye gelmişti. Estee Lauder rimelleri severim ancak biraz ağırlık yaptığını düşünmekteyim. En beğendiğim rimeli de Magna Scopic olandır hatta ancak müthiş ağırlık yapmıştı. Sumptuous Extreme rimeli denemediğim için bir fikrim yoktu ancak mini boyu, rimel hakkında fikir edinmek için yetti de arttı bile.






                 Maskara oldukça koyu siyah renkli bir rimel. Bu açıdan koyu renk kirpik sevenleri tatmin eder. Kıl fırçası dipten uca doğru daralıyor, Göz pınarı ve dışarıdaki tüm kirpiklere ulaşıp rahatça tarıyor. Maskaranın kaldırma ve tek tek ayırma etkisini beğendim. Dolgunlaştırma etkisi kosunda ise başarılı diyebilirim ancak herkesin maskaradan beklentisi farklıdır. Hali hazırda çok gür kirpikleriniz yoksa bir takma kirpik etkisi yaratmıyor. Benim kirpiklerim ker açıdan orta halli diyebilirim, bu rimel de tek katta ortadan biraz iyi bir duruma soktu kirpiklerimi.
                Rimel, çok ıslak bir yapıya sahip değil ( ilk açıldığı zaman da değildi ), bu yüzden kirpikleri yapıştırmıyor. Ancak sol gözümde kendinden yapışık olan bir 3 ' lü kirpik grubu var, hangi rimel olursa olsun sürdükten sonra kirpik tarağıyla onları ayırırım. Gözaltına dökülme, akma vs. yapmadı, temizlerken çok zorluk çıkartmıyor.
               Ürünün altın rengi metal ambalajı çok şık ve makyaj çantası içinde seçiliyor. Deneme boyu minik olduğu için sürerken biraz zorlandım ben ama yavaş hareket edince sıkıntı yok. Mini boyun miktarı sanırım 3 - 4 ml. kadar.
              Rimel fotoğrafı çekmeyi başaramadığım için fotoğraflarım güzel çıkmadı. Ancak fikir edinmenize yine de yardımcı olacaktır.



                                  sağ göz rimelsiz - sol gözde sumptuous extreme


                                                  sol gözde sumptuous extreme


                                   sağ gözde sumptuous extreme - sol göz rimelsiz




                   Ve pek paylaşmamama rağmen bu rimelle yapılmış bir makyaj, gün sonunda çekildiği için gözlerimin, kaşlarımın boyası biraz dağılmış. Tabii filtre yardımını da unutmayayım, teni pürüzsüz çıkıyor insanın.  
                  Sonuç olarak ( sumptuous kısmına katılabilirim ama extreme kısmına değil ) beğendiğim bir rimel oldu ancak tam boyunu almayı düşünmüyorum. Bu bitince denemek istediğim başka rimeller var.  


                  Sevgiler.....  

12 Haziran 2015 Cuma

MAKYAJ ÇANTAM - 1 - ORIFLAME MAKYAJ ÇANTASI

                   Kozmetik sever biri olarak makyaj malzemeleri kadar makyaj çantalarını da severim. Ancak bu zamana kadar blogda hiç bu tür bir ürün grubuna yer vermediğimi farkettim. Çünkü ucuz ya da pahalı kozmetik ürünleri almak, kullanmak kadar onları rahat taşımak, kullanmak ve korumak da önemli.
                  Bugün sizlere en sevdiğim ve kullanışlı bulduğum makyaj çantalarımdan birini tanıtacağım. Ürünü yakın zamanlarda almadım, bir 8 - 9 yılı vardır ama benzer ürünler açısından fikir verebilir diye okumak isteyebilirsiniz.


 



                      Katalog alışverişleri bir zamanlar çok popülerdi, gerçi hala öyle gibi ama kozmetik marketlerin artması ve ürün çeşitlerinin çoğalmasıyla biraz azaldı gibi. Katalog markalarından birine ait olan Oriflame makyaj çantasını ilk gördüğüm zaman çok beğemiştim. Yumuşak yapısı ve kolay organize olmamı sağlayacak 3 bölümü ile kısa zamanda elimin en çok gittiği özellikle kısa seyahatlerde yanıma aldığım makyaj çantası oldu.
                     Makyaj çantası birbirine simetrik 2 bölümden oluşuyor ve ortadan katlandığı için boyutu küçülüyor. Sağdaki bölümün üstünde fırça koymak için lastikli bir kısım var ve fırça uçlarının zarar görmesini engelleyen bir parça bulunuyor. Bazen buraya göz kalemi vs. gibi ürünlerimi de ekleyebiliyorum.  Fırça kısmı çok geniş değil ama yine de temel birkaç fırçayı alır cinsten. Yumuşak, sentetik kumaşı leke tutumuyor ve kirlendiğinde yıkanabiliyor.










                          Sırasıyla çantanın açık, sol, sağ ve fırça konulmuş hali. Örnek teşkil etmesi için yerleştirdiğim ürünlerin bir kısmı gözükmüyor ama ortalama bir yüz makyajının yapılabileceği ürünleri gayet güzel topluyor. Eğer günlük olarak da bu şekilde makyaj yapıyorsanız ya da herşeyim yanımda olsun diyorsanız büyük kol çantası kullananlar için de ideal bir makyaj çantası olabilir. Ben genelde yanımda makyaj malzemesi taşımam, sadece çantamda her yere, her kıyafete her makyaja uyan bir joker ruj taşırım. O nedenle günlük makyaj için bana fazla ama dedim ya kısa ziyaretlerimin vazgeçilmezi.
                         Çantanın kapatma aparatındaki küçük mavi Agatha ' yı da ben yapıştırmıştım bu arada, orijinalinde herhangi birşey bulunmuyordu. Bu çantaya benzer ürünleri başka yerlerde de gördüm ancak biraz daha büyük ve sert plastik bir malzemeden yapılmışlardı.
                        Fiyat bilgisi hakkında hatırlamadığım için bilgi veremiyorum ama bu tür ürünlerin fiyatı ortalama 15 tl. civarında seyrediyor.


                        Sevgiler........

10 Haziran 2015 Çarşamba

L' ACTION EYELASH TREATMENT - KİRPİK BAKIM MASKARASI

                     L' action ürünleri Gratis Mağazlarında satılıyor. Değişik ve orijinal ürünleri var. Hatta ürünlerinden tüy azaltıcı losyonu daha önce kullanıp memnun kalmıştım. Okumak isterseniz tık tık. Geçtiğimiz günlerde de markanın bir başka ürününe denk gelip denenmek istedim. Baştan söyleyeyim üründen memnun gibiydim, herşey yolunda gibiydi ki ürünü düşürüp kırdım ve bir daha da dolaştığım mağazalarda denk gelemedim. Denk gelirsem bir kez daha denemek istiyorum. Şimdi gelelim ürüne;








                   Ürünümüz yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi bir ağzı kilitli poşet ambalaj ve içinden çıkan normal bir standart şeffaf rimel ambalajından  oluşuyor. Fırçası kıl fırça şeklinde. İçerideki ürünün kıvamı jel yapıya sahip, saç jölesi kıvamında. Hatırladığım kadarıyla belirgin bir kokusu yoktu.  Kullandığım süre içerisinde herhangi bir yanma, kaşıntı, alerjik reaksiyon da oluşturmamıştı.
                   Ürünün adından mütevellit bakım yapıp yapmama konusunda ise henüz bir fikrim oluşmamıştı ki yukarıda bahsettiğim gibi şifoniyerimin üzerinden düşüp, akrilik ambalajın ağız kısmı komple kırıldı ve içindeki jel aktı. Ancak bakım yapma dışındaki fikirlerim, kirpikleri tek tek ayırıp, uzattığı yönünde, tabii bu işlemi yaparken bir miktar sertleştiriyor ama öyle tel kadayıf kıvamında kıtır kıtır değil. Maskara altında uygulanabileceği belirtilmiş ancak ben öyle denemedim. Bu ürünü, bakım mevzuu olunca kaş yoksunu ben kaşlarımda da kullandım. Sabit tutma işini güzel yapmıştı.  Ürünün normal fiyatı sanırım 19 tl. ydi. İndirimden 10 tl. ye almıştım. Gratiş Mağazalarında denk gelirsem tekrar denemek istiyorum. Ürünü ilk kullanımda fotoğrafladığım için bu kez tüm fotoğrafları mevcut. Ambalaj üstü kullanım ve içerik bilgileri aşağıdaki gibi;







4 Haziran 2015 Perşembe

AVON ANEW HYDRO - ADVANCE MOISTURIZING CREAM SPF 15 & DEEP MOISTURE CREAM

                         Marka, kış mevsiminde yeni bir nemlendirici seri çıkarmıştı. Hydro Advance adını verdiği seri, nemsiz kalan ciltlere yüksek oranda nem vermeyi hedefliyor. Kremleri ayrı ayrı kullanabileceğiniz gibi birarada yani birini gündüz birini gece kremi şeklinde de uygulayabilirsiniz.






                   Kremler klasik Avon ambalajında, kavanoz kullanımı çok pratik değil, miktarı 50 ml. Soldaki nemlendirici krem, SPF 15 içeriyor. Dolayısıyla gündüz kullanıma uygun, yapısı jel kıvamı gibi, rengi beyaz, fresh bir kokusu var, hafif yapılı olmasına rağmen emilimi biraz güç.


 

                   Sağdaki diğer kremse, daha yoğun kıvamlı yoğun nemlendirici krem. Hafif bir kokusu var, rengi açık somon gibi, yapısı yoğun olmasına rağmen emilimi diğer kremden daha kolay.




                  Kullandığım süre içerisinde cilde verdikleri nem düzeyini gerçekten çok beğendim ama iki krem arasında favorim yoğun nemlendirici krem oldu. Genelde bu tip yoğun kıvamlı kremlere biraz tedirgin yaklaşırım ancak akne vs. gibi bir sıkıntı yaşamadım. Eğer çok kuru ya da ileri yaşa sahipseniz yoğun nemlendirici kremi hem gündüz hem gece kullanabilirsiniz.
                 Ben kullandığım süre içerisinde yaşamadım ama bazı kullanıcılarda kızarıklık, kaşıntı, minik pütürcük gibi belirtiler olmuş. Avon içerik olarak temiz değil, bu nedenle bu sıkıntıları yaşayanları sık duyuyorum. Bence ivediyle içeriklerini düzeltme yoluna gitmeliler.




                 Sevgiler.....