31 Temmuz 2015 Cuma

ANLAŞAMADIĞIM ÜRÜNLER - 10 - AVON NUTRA EFFECTS MATLAŞTIRICI TONİK

                    Yaz gelince normalden karmaya dönen cildim için dengeleyici ürünler kullanmaya çalışıyorum. Marka bir süre önce mevcut serilerinden birini yeniledi. Nutra Effects serisinin yağlı ciltler için dengeleyici nemlendiricilerini kullanmıştım, bir de toniğini denemek istedim, toniği nemlendiriciler ile hemen hemen ayni zaman diliminde kullandim ancak serinin bu toniği ile anlaşamadık.






                   Ürün çift fazdan oluşan bir tonik. Yukarıdaki fotoğrafta salisilik asit içeren pudralı kısmı şişenin alt tarafında birazcık gözüküyor. Ürünü her kullanımdan önce çalkalayarak birbirine karıştırmanız gerekiyor. Matlaştırma işini orta derecede yapıyor diyebilirim ancak ürünle anlaşamdığımız kısım bu toniğin alkol, paraben vs. içermemesi bilgisine rağmen kullandığınızda alkol kokusu almam. Kullandığım süre içerisinde herhangi bir alerjik reaksiyon, kızarıklı vs. olmamasına rağmen ürünü kullanmayı kestim çünkü uzun vadede zaralı olacağı izlenimi bıraktı bende. Ürünü yüzünde ciddi anlamda akneli sivilceli ciltler kullandığında durum pek iyi olmaz gibi geldi bana.  
                 Ürünün çalkaladığım zaman ki halini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.Sprey şişeye doldurmuştum. İçerik listesi de yine  aşağıdaki fotoğraftaki gibi.







              Küçük bir not; ben bu ürün gibi çift fazlı bir toniği üstelik de Roaccutane tedavisi görürüken ( Avene Cleanence tonik ) kullanmıştım. Ancak o çok çok güzel bir üründü.



             Sevgiler.......

29 Temmuz 2015 Çarşamba

SEPHORA PROFESSIONNEL NO : 14 SMUDGE BRUSH

                  Çok fazla koyu renk göz makyajı yapmıyorum ama yaptığım zamanlarda en çok kullandığım fırça Sephora 14 numaralı fırça. Özellikle  '' smokey eye '' diye tabir edilen göz makyajlarında göz üstüne, kirpik diplerine, göz altına efekt vermek için bu tip fıçalardan faydalanabilirsiniz. Bununla beraber göz kalemini dağıtma işlemini de yapabilirsiniz.








                     Fırçanın boyu 13 cm. Rengi siyah, mat. Ferrulesi siyah parlak metal. Kıl boyu yaklaşık 1 cm. Kıllarının doğal midilli tüyü olduğu belirtilmiş. Yoğun ve sık kılları yıkama sırasında herhangi bir dökülme vs. yapmadı.
                    Sephora 14 nolu fırça ile oldukça doğal ( tabii kullanılan göz farının yapısına da bağlı olarak ) ama bir o kadar da yoğun ve buğulu göz makyajları elde etmek mümkün. Ben fırçayı oldukça uzun bir süre önce aldığım için fiyatı ile ilgili çok net bir fikrim yok ancak 40 tl. civarında olduğunu tahmin ediyorum.



                     Sevgiler......

27 Temmuz 2015 Pazartesi

AVON NUTRA EFFECTS BALANCE DAY & GEL CREME

               Markaya kısa bir süre önce yeni bir seri eklenmişti, Nutra Effects. Ben bu seriden yağlı ciltler için bir tonik kullanmıştım ve memnun kalmamıştım. Kısa bir süre sonra hazır yaz mevsimindeyken nemlendiricilerini de denemek istedim.






                         Seri bir gündüz ve bir gece kreminden oluşuyor. Yağlı - karma ciltler için olduğundan dolayı amacı ciltte bir dengeleme yapmak.  Yağlanmaya meyilli bölgelerde matlaştırma yaratırken, kuru - normal bölgeleri nemlendirmek.
                   





                      Dengeleyici ürünler olduğu için gündüz ve gece kremlerinin yapısı birbirinden farklı. Yukarıda gördüğünüz gündüz kreminin yapısı da markanın diğer kremleri gibi hafif, taze, kendine özgü güzel bir kokusu var, rengi beyaz. Cilt tarafından hemen emiliyor, kusma vs. yapmıyor ve SPF 15 içeriyor. Diyebilirim ki hiç tahmin etmediğim kadar beğendim.






                     Gece kremi ise matlaştırıcı etkiye sahip olduğu için oil - free. Nitekim adına da uygun olarak bu ürünün de yapısı çok çok hafif. Kıvamı bildiğiniz jel yapıda. Rengi diğer kremden daha şeffaf bir beyaz, kokusu hafif, sürdüğünüz zaman önce güzel bir ferahlık veriyor, biraz ıslak kalıyor ardından cilt tarafından hemen çekiliyor. Matlık verme konusuna gelince yaşım itibariyle başarılı diyebilirim ancak 20 yaşlarında olan ve yağlanması çok fazla olan ciltler için durum ne olur bilemiyorum. Bununla beraber ben kremlerden memnun kalmama rağmen gece kreminin jel yapısından dolayı özellikle alın bölgemi biraz kuruttuğunu ( belki biraz da yaş etkisiyle ) düşünüyorum. Zira kullandıktan bir süre sonra sivilceye benzeyen birkaç minik pütürcük oluştu. Bu nedenle jel kremi kullanmayı bıraktım ( Geçtiğimiz bitenler yazısında da yazmıştım ). Belki başka bir nedene bağlı da olabilirdi ancak kullanmayı bıraktıktan sonra geçti.
                   Ürünlerin her ikiside 50 ml. ve cam kavanozda. Pompalı şişede olsa çok daha iyi olurmuş tabii. Fiyatları 25 tl. civarında ancak katalog indirimlerini takip ederek çok daha uygun fiyata edinebilirsiniz.
                   Karma - yağlı ciltlerin bazı konularda avantajlı olduğu bir gerçek ancak bu demek değil ki yağlı ciltler neme ihtiyaç duymaz.  Hele hel yağlı - problemli bir cilde sahipseniz nem ve güneşten koruma çok çok önemli. Bununla beraber kimi zaman bu tip ciltlere sürekli dengeleyici - matlaştırıcı türde ürünler kullanmak da cildin sürekli sebum salgılayarak daha çok yağlanmasına neden oluyor.
                   Şu da bir gerçek ki yağlanma zaman içerisinde azalıyor. Mesela benim 5 yıl önce cildim hem daha problemli hem de daha yağlı bir durumdayken son bir kaç yıldır yazın karma, kışın neredyse kuru - karma. Hayatımda görüp görebileceğim bir durum değildi bu. Şu an yağlanmasından şikayetçi olduğum tek bölge burun bölgem ama burun bölgemi de her an matlaştırmaya çalışmıyorum, varsın parlasın. Sadece temiz tutmaya çalışıyorum. Yani bu durumda ben size diyemem ki cildinizdeki yağlanmanın azalması - geçmesi için yaş almayı bekleyin ama 30' lu yaşlardan sonra biz istemesek de vücudumuzda engel olamayacağımız bazı fizyolojik değişikliklerin olduğu bir gerçek.

                 Dilerim hepimizin hayatındaki tüm değişimler olumlu yönde olsun.

                 Sevgiler......  

                    

24 Temmuz 2015 Cuma

PURE BEAUTY GEOAQUA ULTRA - HYDRATING SERUM

                  Özellikle kışın nem veren ürünleri kullanmaya daha çok gerek duyuyorum, serum aşamasını mutlaka ( hiç olmazsa akşamları ) uygulamaya, atlamamaya çalışıyorum. Watson Mağazalarının kendi markası olan Pure Beauty -  Geoaqua  serisinin daha önce de birkaç ürününü  deneyip memnun kalmıştım. Serumunu da severek kullandım.






                   Ürün pompalı, plastik şişede gelen, oldukça ince yapılı bir ürün. Bu nokta da baştan söyleyeyim eğer tek başına kullanacaksanız ve çok kuru, olgun bir cilde sahipseniz nem vermesinden memnun kalmayabilirsiniz. Sürdükten sonra bir süre ıslak bir his bıraksa da, sonra cilt tarafından güzel emiliyor, yapışkanlık bırakmıyor. Ortalama 2 pompa ürün yetiyor. Belirgin bir kokusu yok, rengi hafif jel beyazı gibi. Ben bu ürünü Gratis' in tek kullanımlık maskelerinin içinde barındığı sıvıya benzettim. Ürün paraben içermediği için yanma vs. gibi bir yan etkisi olmadı. Ben kullandığım süre içerisinde verdiği netlikten oldukça memnun kaldım. Hatta alırken 2 tane almışım, elimde açılmamış bir tane daha var ama kullanmak için kışı bekliyorum.




                 Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi;








                    Ürünün miktarı 30 ml. ve fiyatı 20 civarında. Yalnız özellikle serum her zaman raflarda olmuyor. Belki denk geldiğinizde edinmek istersiniz.


                   Sevgiler........

22 Temmuz 2015 Çarşamba

VICHY IDEALIA GÖZ KREMİ

                   Markanın idealia serisini diğer serilerden daha çok seviyorum. Hali hazırda idealia BB kremden çok memnun olduğum için sanırım. Hal böyle olunca kışın seriden bir göz kremi edinmiştim. Idealia göz kremi esasen koyu renk halka ve morluk şikayeti olanlar için, aydınlatma ve ışıldama vaadlerinde bulunuyor.







                  Benim aslında kronik bir göz altı morluğu problemim yok. Bu yüzden genelde bu tür çok işlevli değil de ( biraz da yaş itibariyle ) standart, bol nem veren göz ürünleri kullanmaya çalışıyorum. Ama tabii zaman zaman benim de morluk problemim olabiliyor.
                  Ürün içeriğinde DRM - bright kompleksi adı verilen, ışığı kontrollü biçimde yansıtan etkenler, kafein ve B 3 vitamini bulunuyor. DRM - bright, koyu renk halkanın durumuna göre salınırken, Kafein ve B 3 vitamini hızlı bir şekilde şiş görüntüyü azaltmayı hedefliyor.







                      15 ml. lik tüpte sunulan kremin yukarıdaki fotoğraftaki gibi silikon orijinal bir ucu var. Tüpü sıktığınızda aparatın ucundaki kanaldan göz kreminiz geliyor. Aparatı göz altına ya da  problemli bölgeye getirerek kremi sürüyorsunuz. Aparat düşünce olarak çok çok güzel, ilk heves oyuncak misali sürdüm ama sonradan standart şekilde yüzük parmağıma sıkarak kullandım. Ayrıca başlık bence silikon yerine metal olsaydı şişlik konusunda daha iyi sonuç verebilirdi. Kremin belirgin bir kokusu yok, rengi hafif somon rengi gibi. İçerisinde belli belirsiz ışıltılar var.




                Yapısı çok çok hafif, hemen emiliyor, hatta bu noktada nemlendirmesini yeterli bulmayabilirsiniz. Renkli oluşu ise sizi korkutmasın, sürdüğünüzde renginden eser kalmıyor. Bu noktada kısa süreliğine bir ilüzyon yarattığını düşünüyorum. Gündüz kullanımda daha iyi görünmenizi sağladığı bir gerçek ancak gece özellikle yatmadan önce kullanmak için ben pek uygun bulmadım. Ürünle ilgili farkettiğim bir nokta da üzerinde göz altı kapatıcısının daha güzel durduğu.
               Ambalaj üstü ve içerik bilgileri listesi;







                  Ürünün miktarı hemen hemen bütün göz kremleri gibi 15 ml. ve fiyatı 50 tl. civarında ancak tüm dermokozmetik sitelerden ve yetkili eczanelerden indirimleri takip ederek daha uygun fiyata edinebilirsiniz.

               Sevgiler. ......    

20 Temmuz 2015 Pazartesi

GUERLAIN OMBRE ECLAT 1 SHADE-MONO EYESHADOW 142 L' INSTANT FAUVE

                Tekli göz farı kullanmak pek bana göre değil, birkaç renkten oluşan minik paletleri çok daha kullanışlı buluyorum. Artık eskisi kadar renkli ve fazla göz makyajı yapmadığım için çok göz farım yoktur benim. Ama çok beğendiğim bazı istinalar bulunmuyor değil. Onlardan biri de bugünün güzelliği. Guerlain tekli farlardan 142 L' instant Fauve.


  



                  Guerlain tekli tarların yapısı tek kelime ile mıuhteşem, oldukça yumuşak ama çok fazla tozutma yapmıyor, Gerçi bunlar eski versiyon sanırım, şu anda nasıl bilmiyorum, ayrıca ambalaj olarak da böyle değiller. Sanırım tekli farları marka geçen yıl kaldırdı ve yerine yeni versiyon ikili farları piyasaya sürdü.  Renk olarak 142 l' instant fauve  '' shimmering cooper '' olarak tanımlanmış, içinde hafif kızıllık bulunduran çok güzel bir bakır rengi farklı ışıkta görüntülemeye çalıştım. İster tek renk olarak kullanın ister başka farlarla karıştırarak ki çok uyumlu her durumda çok güzel ve canlı bir görüntü elde ediyorsunuz.










                     Bu serideki renklerin tamamı - sanıyorum 10 renk - oldukça ışıltılı ve pigmentli ancak bazı açık renklerin kalıcılığının az bulunduğu, bazsız kullanıldığında 4 - 5 saat sonra biraz uçtuğu yorumlanmış. Ben yağlı göz kapaklarımda hep baz ile kullandığım için renk ve kalıcılık konusunda hiç problem yaşamadım.
                    Ürünün ambalajı her zaman olduğu gibi markadan beklenir cinsten. Hem gönlünüze hem gözünüze hitabediyor. Çizilmelere karşı kadife kesesi ile gelen ürünün içinde aynası ve minik bir fırçası var. Fırçası fena değil. Ambalaj tasarımı ünlü mimar ve tasarımcı Herve Van Der Straeten tarafından yapılmış.  
                     Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi;






                 Ürünün miktarı 3,6 gr. ve fiyatı sanırım 100 tl. civarında. Son zamlardan sonra ne oldu bilmiyorum ancak bir indirim zamanı % 50 indirimli sahip olmuştum.
                 Genelde böyle yorumlar pek yapmam ama bazı markalar hep güzel şeyler yapıyor galiba.


                 Sevgiler......

15 Temmuz 2015 Çarşamba

SWISSCO DÜĞÜM AÇICI TARAKLAR

                     Kızımın saçları çok ince telli ama bir o kadar da gür. Ayrıca uçları biraz kuru olduğu için dolaşmaya çok müsait. Tangle Teezer almayı düşünürken Gratis' te bu Swissco tarakları gördüm. Birbirinden farkı var mı bilmiyorum ? Ama kızım taraklardan oldukça memnun. Ben çok fazla kullanmadım belki birkaç kez denemek için kullanmışımdır. TBS ahşap tarağımı sanıyorum hiçbir tarağa değişmem.
                    Tarakların önce birini sonra diğerini aldığım için farklı zamanlarda fotoğraflamıştım.






                      Tarakların ya da fırça mı demeliyim bilemedim ? Biri küçük diğeri büyük ve saplı, diyebilirim ki saplı olanın kullanımını ben daha rahat buldum. Ancak küçük olan tasarımı itibariyle ele daha güzel oturuyor. Özellikle saplı olanın,  çocukların saçını at kuyruğu vs. şeklinde toplarken daha rahat bir kullanımı var. Tangle Teezer sahibi olmadığım için bir kıyaslama yapamayacağım ancak dişlerinin dizilimi sayesinde saçı kolay açtığı bir gerçek. Gördüğünüz gibi tarakların dişleri bir sıra uzun bir sıra kısa olarak dizilmiş.








                    Ben bu fıçaların hem ıslak hem de kuru saçı güzel taradığını düşünüyorum. Ayrıca saçı  normal bir tarama esnasına göre daha az döktüğünü düşünüyorum. Turuncu tarak üzerindeki birkaç saç telini özellikle temizlemedim zira kızıma ait, normalde başka tür bir fırçayla tek taramada daha çok saç teli dökülürdü. Elbetteki saç dökülmesinin çok başka nedenleri var ama tarama şekli de bu dökülmeye dışarıdan etki edebiliyor.






                Swissco taraklara Gratis Mağazalarından ulaşabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsan fiyatları da 14. 90 tl. idi.


               Sevgiler...... 

13 Temmuz 2015 Pazartesi

GIVENCHY CROISIERE HEALTY GLOW POWDER - 4 EXTREME CROISIERE

                Marka birkaç yıl önce  '' Croisiere Collection '' adında sınırlı üretim bir yaz koleksiyonu çıkartmıştı. Bronz temaya sahip koleksiyon, '' 365 gün doğal bronzluk '' ifadesiyle reklam elçisi olarak da Liv Tyler ' i kullanmıştı.





   
                   Ürün, bu koleksiyona ait fırınlanmış yapıda, yumuşacık dokuda, hafif ışıltılara sahip çok güzel bir bronzer. Çok doğal, sağlıklı bir görüntü veriyor, asla çamur gibi durmuyor. Ben bu ürünü ne zaman kullansam sanki sıradışı bir cazibeye sahipmişim gibi iltifat alıyorum. Ürünün kalıcılığı gayet iyi, bununla beraber ürünü kontur ürünü olarak da kullanmak mümkün.


           





                     Ürünün ambalajı çok sade, itiraf edeyim Givenchy amblemini her zaman çok sevmişimdir. Kapağında aynası bulunuyor. İç dokusu da oldukça şık. Bu healty glow powder serisi 4 renkten oluşuyor, bendeki 4 numara en koyu renk olan extreme croisiere. Croisiere adı gibi ( kruvazör ) makyaja da '' öncü '' olan bir görüntü veriyor.
                     Bu seri sonrasında çok başarılı olmuş olacak ki kalıcı hale geldi ve ambalajları değişerek yenilendi. Yeni ambalajlardaki renkler de bu seriye oldukça benziyor.
                     Ürünle ilgili söyleyeceğim bir diğer nokta ürün bana geldiğinde pan kısmından bütün olarak ayrılmış biçimde sallanıyordu, neyse ki parçalanmamıştı. Hatta köşelerinde minik kırıkları da var. Küçük bir operasyon düzenleyerek ürünü düz bir zemine ters çevirdim ve pan kısmına yapıştırıcı sürerek ürünü yapıştırdım. Bu noktada ürünün iç logosu normalde sağ alt köşede olması gerkirken ben çeviridikten sonra dikkat etmeden yapıştırdığım için şimdi logo sol üst köşede kaldı sizi şaşırtmasın.
                   Ambalaj üstü ve içerik bilgileri listesi;


 



                  Ürün bana yurtdışından gelmişti miktarı 7 gr. ve fiyatı 50 USD civarında. Yeni versiyonların fiyatları hakkında bir bilgim yok. Ancak bir tane ürünüm olsun tam olsun diyorsanız Givenchy bronzer serisine bir bakın derim.

                 Sevgiler.....                  

10 Temmuz 2015 Cuma

TTO SOFT GÖZ ŞAMPUANI

                     TTO ürünlerinin daha önce saç için şampuanını denemiştik ve çok memnun kalmamıştım. O ürünü alırken eczanaemiz bu ürünü de çok methetti ve denemek istedim. Bu ürünün asıl amacı kaş ,kirpik gibi bölgelere yayılan dermatiti önlemek ama eczacım göz makyajını da çok güzel temizlediğini belirtince denemek istedim.






 
                  Tüm bunlarla beraber ürünü yine saç için de kullanabilirsiniz ancak miktarını arttırmak gerektiği için kullanışlı değil. Pompalı bir ucu var tek pompa ile iki gözünüzü temizleyebilirsiniz. Aralarda elinizi ıslatarak masaj hareketleri yapabilirsiniz. Kullandıktan sonra bol su ile durulayınız, ürün kesinlikle köpürmüyor ve göz yakmıyor. Ferah bir kokusu var, rengi sedefli beyaz.




                       Ürün miktarı 125 ml. ve fiyatı 12 tl. Ambalaj üstü bilgileri ve içerik listesi aşağıdaki gibi.










                               Sevgiler.......